10 dingen die ik stom vind aan katten

Katten worden vaak beschreven als eigenaardige, eigenwijze, authentieke wezens. Ik ben het helemaal eens met deze beschrijving over mijn 3 tijgertjes. Hou je vast want wederom weer een verhaal over botje a.k.a. boterinoe met zijn stommiteiten.

Vannacht was het weer 1 groot feest in huize da Costa. Althans Botje vond dat. Ik heb een buurman die als hobby kippen heeft waar ik niks van begrijp. Ik woon in een woonwijk en wordt regelmatig gepest door een buurjongentje (de haan van de buurman). Kippen brengen blijkbaar wat ongedierte met zich mee dus zowel ik als de andere buurman hebben enorm veel last van muizen. Botje vind dit natuurlijk ontzettend leuk wanneer er 1 binnen komt koekeloeren zodat hij erachteraan kan rennen en jagen. Dus deze jonge jager was daar fanatiek mee bezig vannacht rond 3 uur.

Hij had het diertje eerst als cadeau op mijn bed gelegd waardoor ik wakker werd omdat ik ontzettend veel gepiep hoorde. Toen ik erachter kwam dat er een muis in mijn bed lag (levend) werd ik hysterisch en botje pakte het beestje op en rende ermee naar de badkamer waar ik de levensechte Tom & Jerry bezig zag. Hij was met het beestje aan het spelen en aan het martelen wat ik dus best zielig vond. Na een half uur gillen, tieren, springen en stressen heb ik alle moed bij elkaar weten te rapen om het arme muisje te vangen en weer vrij te laten in de achtertuin.

De katten hebben bij mij een kattenkooi buiten en botje was er duidelijk niet mee eens dat ik zijn vriendje vrijliet en begon hysterisch in de kooi te klimmen. Eenmaal de klagende botje uit die kooi getrokken was eindelijk de rust weer wedergekeerd in huize da Costa.

Ik was flink geïrriteerd omdat botje altijd dingen doet die dus NIET mogen. Goede rede om even een lijstje te maken met de 10 dingen die ik stom vind aan katten.

  1. Ze zijn stront maar dan echt stronteigenwijs. Als jij aangeeft ga links dan gaan zij rechts.
  2. Ze komen verschrikkelijke cadeaus brengen. Zoals een muis, kuikentje, vlieg, spinnen. En vinden het vreemd dat jij er niet blij mee bent.
  3. Ze zijn moeilijk om op te voeden. Zie punt 1.
  4. Wanneer ze een vlieg zien moet alles wijken in huis. De bloempot op de vensterbank, je gordijnen, glazen die op tafel staan. Ze denken dat ze er dwars doorheen kunnen op het moment dat ze aan het jagen zijn.
  5. Wanneer ze ook maar de glimmende bodem zien van hun voerbak is hun eten OP. Ze hebben duidelijk niet in de gaten dat er rond de rand nog genoeg brokken liggen dus de bak nog halfvol is. Ze zien iets glimmen en het is op in hun ogen.
  6. Ze volgen je naar de wc. Waarom ze dat doen is me echt een raadsel. Zit je rustig op het toilet even wat grote boodschappen te doen, zit er zo’n tijger voor je die jou alleen maar aan loopt te staren alsof hij/zij je elk moment iets aan wilt doen.
  7. Ze vragen aandacht wanneer ze gewoon even geen aandacht moeten vragen. Ik lig brak op de bank op zondag en er is geen kat te bekennen. Net voordat ik even wat drinken wil pakken of naar de wc moet komen er 1 of 2 of 3 op mijn schoot zitten. Ik denk soms dat ze dit expres doen, puur om je te irriteren. Net zoals je huiswerk maakt op je laptop, ze liggen ALTIJD op je toetsenbord. WAAROM doen jullie dat poezenbeesten???
  8. Ze zijn ondankbaar. Je koopt een krabpaal van over de €100,- en waar zijn ze blij mee….. de DOOS waarin die krabpaal is aangekomen. Je haalt de doos weg en verwacht dat ze gebruik van de krabpaal maken, maar neeneenee krabben aan de bank is toch veel leuker omdat het niet mag.
  9. Ze in de nacht opeens over-actief worden. Heel de dag liggen mijn tijgers te knorren en het lijkt alsof ze in de nacht denken…. Oke Kyra slaapt nu dus laten we met z’n allen zo hard mogelijk van de trap af rennen, springen, rollen. 1 kat zou nog gaan, maar ik heb dus 3 van die terrorbeesten die dat heel leuk elke nacht rond 2 uur doen. Ik zou nooit een dier pijn doen maar soms…. halen ze het bloed onder mijn nagels vandaan en scheld ik tegen ze.
  10. Last but not least… Ze weten dat we ze toch wel vergeven. Hoeveel stommiteiten ze ook uithalen. Wanneer botje iets stouts doet (snickers en aboe zijn ontzettend lief vergeleken hem) krijgt hij het met 1 schattig miauwtje voor elkaar dat ik weer met hem ga knuffelen en het stoute vergeet.

Zo ik heb weer genoeg geklaagd voor vandaag. Ik werd namelijk chagrijnig en hysterisch wakker door de muis vannacht en nog chagrijniger wakker omdat ik me had verslapen vanochtend dus te laat kwam op mijn werk.

Wat voor stommiteiten haalt jouw tijger allemaal uit? Ik ben benieuwd!

Veel liefs,

Kyra

3 reacties op ‘10 dingen die ik stom vind aan katten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s